Виготовлення керамічної черепиці Tondach (Відео)

Для виробництва керамічної черепиці TONDACH використовується виключно 100%-й натуральний матеріал – глина. Сировина, що підходить для виробництва керамічної черепиці, повинна мати певний склад і властивості, які забезпечують якість кінцевого виробу.

Родовищ глини в світі не так багато і вони відрізняються один від одного якісними характеристиками сировини. Концерн TONDACH в процесі своєї діяльності робив основний ухил на якість вихідної сировини і на даний момент став власником родовищ глини, які по праву вважаються одними з кращих. Компанія TONDACH має можливість не економити на якості та не гнатися за швидкістю виробництва продукції, а приділяти більше уваги збереженню всіх природних властивостей глини в процесі виробництва, об’єднуючи багатовікові традиції і найсучасніші технології.

ГЛИНИСТА СИРОВИНА

Керамічна черепиця TondachГлиниста сировина – продукт вивітрювання вивержених гірських порід. Безліч дрібних мінеральних часток, що містяться в глині, забезпечує здатність їй при змішуванні з водою утворювати пластичну масу, що зберігає при висиханні задану форму, а після випалу набуває високої морозостійкості і міцності каменю. Чим більше в глинистій сировині глинистих частинок, тим вище пластичність і повітряна усадка глини. Різне поєднання хімічного, мінералогічного та гранулометричного складу компонентів обумовлює різні властивості глинистої сировини. Глина за своїм основним хімічним складом – це комплексне з’єднання оксидів кремнію і оксидів алюмінію. Її червоно-цегельний колір пояснюється вмістом в глині ​​оксидів заліза.

ВИДОБУТОК СИРОВИНИ

Керамічна черепиця TondachВсі заводи концерну TONDACH, на відміну від безлічі інших виробників, розташовані безпосередньо біля родовищ глини. З кар’єру глина набирається екскаватором і за допомогою конвеєра надходить на відкритий склад сировини.

ПІДГОТОВКА МАСИ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА КЕРАМІЧНОЇ ЧЕРЕПИЦІ.

За технологією TONDACH кар’єрна глина відразу не йде у виробництво. Глина вилежується на відкритих складах заводу протягом цілих 12 місяців під відкритим небом, щоб сама природа підготувала глину для подальших дій. Тільки після вилежування глину піддають механічній обробці на колісному млині. Млин розбиває купи, щоб глина краще змішувалася з водою. В результаті перемішування виходить однорідна пластична маса.

ФОРМУВАННЯ ВИРОБІВ

Керамічна черепиця TondachОтримана в результаті перемішування пластична маса за допомогою шнекового пристрою ущільнюється і продавлюється через дуже тонкі отвори в вигляді «спагетті». Далі, знову ж ущільнюється і видавлюється у вигляді плоскої стрічки. Ця стрічка ріжеться на пластини певного розміру і виду перетину. Так виникають різні види напівкруглої черепиці типу «Бобрівка». При виробництві пресованої черепиці використовується револьверний прес з силою тиску 100 тонн, який за допомогою гіпсових штампів надає пластинам потрібну форму черепиці. Гіпсові штампи для пресування черепиці є сьогодні знаком найсучаснішої технології виробництва. Завдяки їм забезпечується висока однорідність тіла черепиці TONDACH, ідеальна геометрія її форми і поверхні.

СУШКА І ПОКРИТТЯ ВИРОБІВ

Керамічна черепиця TondachПеред випалюванням вироби повинні бути обов’язково висушені, щоб уникнути нерівномірної усадки, викривлень і розтріскування. Сушка проводиться в спеціальних камерах протягом 48 годин при постійному контролі температури і вологості повітря. У процесі сушіння черепиця досягає температури 80° C і вологості 8%. Потім, при необхідності, на поверхню черепиці наноситься покриття: ангоб або глазур.

ВИПАЛ ЧЕРЕПИЦІ

Керамічна черепиця TondachВипал – найважливіший і завершальний процес у виробництві керамічних виробів. Цей процес можна розділити на три періоди: прогрів сирцю, власне випалення і регульоване охолоджування. При поступовому нагріванні сирцю до 200° С видаляється фізично зв’язана вода і керамічна маса стає непластичною. В температурному інтервалі від 450° С до 600° С відбувається відділення хімічно зв’язаної води, руйнування глинистих мінералів і глина переходить в аморфний стан. При подальшому підвищенні температури вигорають органічні домішки і добавки, а керамічна маса безповоротно втрачає свої пластичні властивості.
При 800° С починається підвищення міцності виробу, завдяки протіканню реакції в твердій фазі на кордонах поверхонь частин компонентів. В процесі нагрівання до 1060° С легкоплавкі з’єднання керамічної маси і мінерали створюють деяку кількість маси, яка охоплює частинки, що не розплавились, стягує їх, приводячи до ущільнення і усадки маси в цілому. Повністю процес температурної обробки займає 24 години. Після охолодження виріб набуває камнеподібного стану, водостійкості і міцность.
Компанія TONDACH проводить випал всій своїй черепиць тільки в горизонтальному положенні і в індивідуальній формі для випалу кожної черепиці!
Тільки горизонтальне положення при випалюванні і окрема форма для кожної черепиці дає можливість досягнення максимальної точності розмірів і форми, повністю позбавляє черепицю від нерівномірного нагрівання і наявності залишкових внутрішніх напружень, що позбавляє надалі від можливості крихкого руйнування і тріщин в процесі експлуатації.
Випал – дуже енергоємний технологічний процес, чим і обумовлена ​​висока ціна виробленої продукції. Але, з іншого боку, висока вартість повністю відповідає якості цього елітного покрівельного матеріалу.
Виробництво керамічної черепиці – практично повністю автоматизований процес, що дозволяє істотно збільшити продуктивність, а головне, якість продукції. У підсумку, процес виробництва однієї штуки керамічної черепиці TONDACH займає 1 рік і 3 дні, і це все для того, щоб Ви могли насолоджуватися незмінно-прекрасним видом Вашої покрівлі не одне покоління.

, , , , , ,
Керамічна черепиця
Красиві і незвичні даху з усього світу
Відбиток котячої лапи знайдений на 2000-річному шматку римської черепиці

Схожі записи

Залишіть свій коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Меню