Вибір криші для Вашого даху. Яку форму і вид даху вибрати?

На сьогоднішній день існує величезний вибір проектів будинків, тому при будівництві заміського житла кожен зможе підібрати те, що йому до смаку. Але при виборі архітектури і дизайну будинку слід пам’ятати про багато факторах, які в подальшому можуть обернутися для Вас не в кращу сторону.

До головних чинників можна віднести надійність майбутньої будівлі (багато проектів тільки на «обкладинці» видаються привабливими, а в подальшому створять масу неприємностей) і, звичайно ж, економічна доцільність.
У даній статті ми спробуємо розібрати головні критерії при виборі форми і виду даху, а також покрівельного матеріалу, придатного для даного даху.
Вибір даху будинкуПочнемо ж з, мабуть, найпоширенішого виду – двосхилий або щипцевий дах. Двосхилий дах є найпоширенішою формою даху. Такий дах найбільш привабливий з точки зору надійності і економічної вигоди. До того ж з таким дахом без особливих зусиль можна зробити житлову мансарду. Але наскільки вона приваблива, чи впишеться в Ваші архітектурні задуми, вирішувати виключно Вам. Варіацій двосхилих дахів маса: ламаний дах або багатощипцевий. Варто додати, що з усіх існуючих покрівельних покриттів, для такої форми даху підійде будь-який: натуральна (керамічна) або сланцева покрівля, дерев’яна покрівля, металочерепиця, гнучка черепиця, єврошифер або навіть очеретяна покрівля, про яку ми розповімо трохи пізніше. На фото зображений варіант із застосуванням гнучкої черепиці.
Вибір даху будинкуНаступним за популярністю дахом є вальмовий або шатровий, що складається з рівних трикутників. Цей вид також відмінно підходить для мансардного поверху. Вальмовий дах по максимуму захищений від впливу атмосферних опадів і вітру, тому в мансарді буде дуже тепло і затишно. Але найчастіше в будинках з таким дахом мансардні поверхи не роблять, оскільки у вальми є істотний мінус – відсутність освітлення. В якості покрівлі раціональніше використовувати в першу чергу гнучку черепицю, оскільки дане покриття буде практично «безвідходним», а значить найбільш вигідним. На малюнку зображено приклад з використанням керамічної покрівлі.
Решту форм дахів (складні даху) архітектори створюють, комбінуючи описані вище варіанти. Розглянемо деякі з них.
Вибір даху будинкуДахи з використанням очеретяної покрівлі. Такі форми дахів традиційно використовуються в південних країнах, але на сьогоднішній день стають популярними і в центральних регіонах. До таких покрівельних покриттів можна також віднести сланець і дерев’яні покрівлі. Попит на ці матеріали можна легко пояснити – натурально, а значить екологічно чисто.
Як Ви помітили, варіантів безліч. Але слід пам’ятати: «коробка» приватного будинку може бути будь-якою, і тільки дах здатен висловити Вашу індивідуальність.
Наостанок кілька фотографій з оригінальним дизайном будівель, де дах грає, мабуть, не найголовнішу роль.

Вибір даху будинку

Вибір даху будинку

А також дивіться попередню нашу статтю, присвячену найоригінальнішим дахам у світі.
Цікавить більше інформації про покрівельні матеріали? Завітайте до наших виставкових залів. Тут Ви зможете вибрати покрівельний матеріал на будь-який смак.
, , ,
Натуральна черепиця Braas
Монтаж черепиці BRAAS. Відеоінструкція
Незвичайні і дивовижні будівлі Німеччини
Самі незвичайні та дивовижні будівлі Німеччини

Схожі записи

Залишіть свій коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Меню