При виборі натуральної черепиці покладайтесь на професіоналів

Коли будівництво будинку підійшло до етапу облаштування даху, необхідно зробити правильне рішення на користь того або іншого покрівельного покриття. Сьогодні будівельний ринок насичений широким вибором матеріалів для створення дахів.

Яку ж черепицю вибрати?
Черепиці насправді сьогодні велика різноманітність, але вибір необхідно робити поінформоване. Тут важливо враховувати конструктивні особливості даху, якість використовуваних матеріалів і звичайно ж стан бюджету.
Черепиця.com.uaСеред всіх видів існуючих матеріалів найбільшою популярністю користується металочерепиця (в т.ч. її різновиди – модульна металочерепиця, модульна металочерепиця з прихованим кріпленням, металочерепиця з високою хвилею і у виконанні з різних видів покриття металу), керамічна черепиця, бетонна і бітумна черепиця.
Розглянемо основні особливості даних типів покриття.
Металочерепицею сьогодні покритті більшість будинків в містах і за їх межами. Такої високої популярності вона набула завдяки невисокій вартості, простоті монтажу, крім того вона не вимагає зміцнення дерев’яної системи. Найчастіше металочерепицю вибирають виходячи з правила «дах як у сусідів». Говорячи про недоліки даного покриття, звернемо увагу на недалекі зарубіжні країни: в Європі рідко можна зустріти будинок, покритий металочерепицею, хіба що це технічне або виробниче приміщення. Справа в тому, що метал не створить тепло і шумоізоляцію, що особливо важливо якщо йдеться про будинки з наявністю житлового мансардного приміщення. Тобто під час дощу в будинку буде шумно, в літню спеку буде так само спекотно і в мансарді. Загалом, металочерепиця – це тимчасове покриття.
Черепиця.com.uaВибір на користь бітумної черепиці в першу чергу слід робити власникам будинків зі складною конструкцією даху: при наявності напівкруглих і райдужних елементів, великої кількості зрізів і голуб’ятників. Дуже важливо при покупці звернути увагу на якість гнучкої черепиці, краще за все не бути в гонитві за низькою вартістю, а зупинити вибір на перевіреному відомого виробника. Слід розуміти, що основа під бітумну черепицю має бути суцільною і вологостійкою і якщо взяти бітумний матеріал хорошої якості, плюс додати витрати на підкладку під неї – то уся ця разом вартість бітумної покрівлі зрівнятися з цементно-піщаної. Головними перевагами гнучкої черепиці вважають її невелику вагу, безшумні якості і трохи більший ніж у метала термін служби.
Цементно-піщана ж черепиця створить надійну покрівлю на довгі роки, і загальні витрати будуть відносно менші, ніж у керамічної. При цьому не програючи в терміні служби і комфортних умовах для проживання. Вага такої покрівлі буде приблизно як у керамічної, тому заздалегідь потрібно подбати про якісну кроквяної системі.
В Україні керамічна черепиця поки не є масовим продуктом, але поступово стає таким і продажі її ростуть з кожним роком. Це виключно елітний матеріал для заможних клієнтів. Причини цього цілком істотні: відносно висока вартість і вимога до професіоналізму покрівельників, так як укладання натуральної черепиці є трудомістким і відповідальним процесом.
Але для тих, хто зробив вибір на користь натуральної черепиці, можна тільки порадити звернутись до професіоналів, які допоможуть у правильному виборі черепиці та запросити для монтажних робіт покрівельників, які знають цю справу – при правильній установці такої покрівлі кращого покрівельного покриття не придумаєш.
Тому грамотно виконаний монтаж, а згодом правильний сервіс та експлуатація покрівельного матеріалу – це запорука тривалого використання того чи іншого покриття.
, , , , ,
Черепиця.com.ua
Навантаження на дах: як провести розрахунки
Черепиця.com.ua
Вибираємо покриття для даху – керамічна черепиця

Схожі записи

Залишіть свій коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Меню