Переваги керамічної черепиці як покрівельного матеріалу

Протягом тисячоліть керамічну черепицю цінують за її неперевершені якісні характеристики: довговічність, красу, екологічність. Крім цього вона не горить, не шумить, має мінімальну парусність, покрівлю з черепиці легко експлуатувати.

У цій невеликій статті ми розглянемо переваги керамічної черепиці в порівнянні з іншими покрівельними матеріалами:
ТЕРМІН СЛУЖБИ: Керамічна черепиця – єдиний покрівельний матеріал, термін експлуатації якого перевищує 80 років. Навіть мідь після спливу цього строку починає поступово руйнуватися під впливом корозії. Про решту матеріалах і говорити нема чого.
Аналіз старіння (Політехніка Braunschweig, Німеччина):
МатеріалСтрок служби
Фарбована поверхня5-15 років
Керамічна черепиця80-100 років
Бетонна черепиця40-50 років
Металочерепиця10-40 років
Мідна покрівля40-50 років
Паркет40-80 років
ЕСТЕТИЧНІСТЬ: Майже всі сучасні покрівельні матеріали за зовнішньою формою намагаються повторювати профіль керамічної черепиці, тобто фактично намагаються стати матеріалами-замінниками черепиці. Однак повторити все різноманіття форм і багатство колірної гами керамічної черепиці на може жоден інший матеріал.
ТЕХНОЛОГІЧНІСТЬ: Керамічна черепиця не є складною в монтажі, чого не можна сказати про фальцеві покрівлі – без висококваліфікованих покрівельників і спеціального обладнання Вам не обійтися. Черепиця володіє ще однією перевагою – її можна встановлювати і в зимовий період, а, наприклад, гнучку черепицю укладають лише на суху підставу при температурі повітря не нижче + 5° С.
ПОЖЕЖНА БЕЗПЕКА: Черепиця відноситься до класу негорючих матеріалів (НГ). У той же час бітумна черепиця підтримує горіння і відноситься до класу Г4.
ЛЕГКО ПІДДАЄТЬСЯ РЕМОНТУ: Керамічна черепиця – дрібно-штучний матеріал, тому її легко замінити локально, якщо в цьому виникає необхідність. Навіть в разі повного розбору покрівлі кожну черепицю можна використовувати повторно, чим не може похвалитися жодна інша покрівельна система.
КРАЩИЙ ВИБІР ДЛЯ ДЕРЕВ’ЯНОГО БУДИНКУ: Завдяки додатковій вазі керамічної черепиці, конструкція дерев’яного будинку “притискається”, що зменшує амплітуду змін значень висоти стін будівлі через сезонні зміни режиму температури і вологості – це є безперечною перевагою для подальшої експлуатації будинку.
В ПОРІВНЯННІ З МЕТАЛЕВОЇ ПОКРІВЛЕЮ: Не шумить, не накопичує статичну електрику в підпокрівельному просторі. Має низьку теплопровідність, завдяки чому мансардне приміщення взимку – тепле, а влітку – прохолодне і не задушливе. Не боїться сильних поривів вітру, тому що її парусність – мінімальна, чого не скажеш про металеві покрівлі.
ПРОДУМАНА СИСТЕМА ВЕНТИЛЯЦІЇ: Підпокрівельний простір провітрюється природним чином завдяки хвилі і замку черепиці, що не характерно, наприклад, для м’якої покрівлі, яка в процесі експлуатації “спікається” в монолітне покриття, тому для вентиляції такої покрівлі необхідно обов’язково встановлювати спеціальні аератори.
Розглянувши особливості та переваги черепиці, ми ще раз переконуємося в тому, що покрівля з натуральної керамічної черепиці – це найвигідніша інвестиція в цінність і ліквідність Вашого будинку. Використання керамічної черепиці дозволить Вам не тільки заощадити на експлуатаційних витратах, але й протягом дуже довгого періоду часу насолоджуватися її красою і надійністю.
А самий великий вибір натуральної керамічної черепиці, тільки від відомих брендів, представлено у наших виставкових залах. Наші менеджери допоможуть Вам визначитись, а, при необхідності, ми зможемо Вам також порадити бригади майстрів, які якісно і з гарантією встановлять Вам придбану черепицю. Доставка можлива по усій Україні.
, , , , ,
Енергоефективна скляна черепиця
Скляна черепиця зменшить витрати на опалення: думаємо на перспективу
Енергоефективний дах Лондон
Дах лондонського вокзалу Кінгс-Крос виробляє електроенергію

Схожі записи

Залишіть свій коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Меню