24 неймовірних факти про дахи

Приймаючи рішення, звести заміський будинок, неодмінно доведеться звернути увагу на такий елемент конструкції, як дах. Це не дивно, адже хороша покрівля здатна захистити будівлю від негативного впливу опадів, а також стати найважливішим стилістичним атрибутом, без якого дизайнерські ідеї не будуть втілені в життя.

І саме сайт про натуральну черепицю допоможе Вам побудувати такии-и-ий дах для Вашого будинку, про який Ви навіть мріяти не могли!!! Як бачите, покрівля є дійсно важливим елементом будь-якого будинку, але мало хто знає, що з дахами, також, пов’язано багато цікавих історій. Представляємо Вашій увазі найбільш цікаві з них.

1. Стародавні римляни і греки використовували черепицю для покрівлі будинків ще кілька тисяч років тому.
2. Універсальний вид черепичним плитки з опуклістю в різні боки, який активно використовується в наш час, завезли в Іспанію араби. Сталося це в 11-му столітті.
3. Відповідно до древніх писань, відомий воїн Пірр загинув, коли йому на голову впала черепиця, скинута матір’ю ворога.
4. Праобразом сучасної черепиці є гонт – формені плашки з сибірської модрини.
5. На Русі бітумну плитку успішно заміняв «леміш» – дерев’яна пластина з сосни, яка росла, мінімум, 40-45 років.
6. Знаменитий храм, будівництво якого було приурочено до річниці перемоги Петра 1 під Полтавою, покритий лемешем. Примітно, що будівля, яка знаходиться в Кіжах, збереглося до наших днів.
7. Гнучка черепиця, до якої вже всі звикли, вперше з’явилася більше ста років тому в Америці.
8. Бітумні матеріали, основою яких є скловолокно, вперше з’явилися в Каліфорнії.
9. Дранка – універсальний матеріал для облаштування дахів. Для виготовлення дранки зазвичай використовують кедр.
10. У Німеччині легко можна відшукати досить стару сланцеву покрівлю. Примітно, що подібні дахи досить надійні, а руйнуються, як правило, тільки через старіння цвяхів.
11. Покрівельний матеріал з позолотою почали використовувати багато років назад. Першими на подібний крок пішли жителі Межиріччя, які хотіли прикрасити палаци і храми.
12. В епоху середньовіччя будинки на європейському континенті зводилися з високими дахами, які мали досить великий ухил.
13. У давнину багаті люди покривали дах будинку мідними листами, щоб ще раз підкреслити свій особливий статус.
14. Кілька сотень років тому шведські вельможі використовували в якості покрівельного матеріалу частокіл – своєрідний зруб з колод невеликого діаметру.
15. Профнастил вперше з’явився в 1820 році. За винахід даного матеріалу ми повинні висловити подяку британському інженеру та архітектору Генрі Палмеру.
16. До винаходу металочерепиці доклав руку Павло Раніла. За допомогою універсального обладнання талановитий інженер зміг перетворити лист металу в прекрасний покрівельний матеріал.
17. Жителі Індії завжди скидають новонароджених дітей з даху храму, а потім ловлять їх на простирадла, щоб малюки виросли здоровими. Дивно, але в ході подібних ритуалів ще не постраждав жоден малюк.
18. У скандинавських країнах особливою популярністю користуються «дернові покрівлі». Подібні дахи чимось нагадують тераси з зеленню під ногами.
19. На Алясці є крижаний дах, який ніколи не тане і здатний витримати будь-які навантаження.
20. Жителі Німеччини, як правило, покривають свої будинки тільки черепицею.
21. Мексиканці звикли використовувати в якості покрівельного матеріалу пальмове листя. Подібна покрівля віддалено нагадує хутро тварини, а також має специфічну назву – «Палапа».
22. Найбільш популярний покрівельний матеріал в Італії – черепиця.
23. На європейському континенті поступово набувають популярності очеретяні покрівлі.
24. Знаменитий парк Ferrari World в ОАЕ має величезний металевий дах, площа якого порівнянна з розміром 50-ти футбольних полів.
, , , , ,
Як вибрати колір даху? Поради архітектора
Новини сайту Черепиця.com.ua
Керамічна черепиця: плюси і мінуси

Схожі записи

Залишіть свій коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Меню